Iedere doctor een spindoctor? - Programma
Op 30 november organiseert SciCom NL in Den Haag een bijeenkomst over de taal- en cultuurverschillen tussen politici en wetenschappers. Belangrijkste doel: begrip tussen beide groepen verbeteren. En: discussiëren over hoe communicatieprofessionals hieraan kunnen bijdragen. 

Keynotes: Mei Li Vos en Henriette Prast  

Keynotesprekers zijn PvdA Tweede Kamerlid Mei Li Vos en Henriette Prast,  hoogleraar economie, lid van de WRR en namens D66 lid van de Eerste Kamer. Beide sprekers kennen én de politieke wereld én de academische. Ze gaan in op de verschillen tussen beide, maar vooral op de manier waarop beide werelden bij elkaar kunnen komen.    

Discussie en verdieping 
Andere onderdelen van de middag zijn een paneldiscussie met het publiek en verschillende parallelsessies waarin de deelnemers zich kunnen verdiepen in een bepaald onderwerp. Zo spreekt VSNU-woordvoerder Bastiaan Verweij over het VSNU/KNAW/NWO-traject Parlement & Wetenschap - voorbeelden uit de praktijk. En gaat Marielle van Oort, directeur van de PA-academie in op de manieren waarop politici wetenschappelijk onderzoek gebruiken. 

Voor wie? 
De bijeenkomst is interessant voor SciCom NL leden, studenten (wetenschaps)communicatie, maar ook vooral voor politici, wetenschappers, beleids- en fractiemedewerkers en public affairs professionals. Deelname aan de bijeenkomst is gratis voor SciCom NL-leden. Van niet-leden vragen we een kleine bijdrage van 10 euro om de kosten voor zaalhuur en catering te dekken.  

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats in het Museum voor Communicatie, Zeestraat 82,  2518 AD Den Haag.
Starttijd: 12.30 (incl. lunch), eindtijd: rond 17.30. 

Meer informatie
De bijeenkomst wordt georganiseerd door de commissie Politiek en Wetenschap van SciCom NL: Nathalie Eimers, Hilje Papma, Ronald Smallenburg, Liselotte Zoetmulder, Bastiaan Verweij en Ineke Boneschansker. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ineke Boneschansker via secretaris@scicom.nl, of 06 140 151 19.   
Terug naar het overzicht
Welkom bezoeker
Login vergeten?
Wachtwoord vergeten?