Pre-Valentijnsdag Conferentie Professional Learning Community - Programma
admin.php?c=3.2.0.0.2.0.4.8.3&p[3.2.0.0.2.0.4.8.3][id]=8C8d8xuOVr8O839fp8E4
Nationale Studentenconferentie Science Communication / Matchmaking-event SciCom NL en ScienceOnline Leiden

‘Professional Learning Communities’

Wat leren masterstudenten WTC tijdens hun opleiding, sluit dat aan bij de praktijk, wat kunnen studenten en startende WTC-ers leren van de praktijk, wat kan de praktijk leren van studenten, en hoe kunnen we deze groepen überhaupt beter met elkaar in contact brengen?

Vragen die aan de orde komen in Delft, tijdens de pre-Valentijnsdag bijeenkomst ‘Professional Learning Communities’, georganiseerd door de zeven Nederlandse Science Communication opleidingen, SciCom NL en ScienceOnline Leiden.

Nationale Studentenconferentie Science Communication

De Nationale Studentenconferentie Science Communication wordt jaarlijks georganiseerd door de zeven opleidingen in het land (Utrecht, Delft, Groningen, Nijmegen, Leiden, Amsterdam en Twente). Studenten van de opleidingen presenteren er hun werk aan elkaar, ontmoeten alumni en andere (toekomstige) collega’s uit de wereld van de WTC.

Valentijnsdag en SciCom NL
Op Valentijnsdag 2013 had SciCom NL - toen nog de Nederlandse Vereniging voor Wetenschaps- en Techniekcommunicatie in oprichting (NVWTC_io) - haar eerste bijeenkomst. Twee jaar na deze officieuze Oprichtingsbijeenkomst is SciCom NL een feit, en wordt er gestaag aan de weg getimmerd. Dat moet gevierd worden, en Valentijnsdag biedt natuurlijk een prachtig kader voor uitgebreide matchmaking in de WTC, via een combinatie met de Nationale Studentenconferentie SC.

Professional Learning Community
Science Communication studenten van de Master Science Education & Communication (SEC) van de TU Delft hebben vorig jaar gewerkt aan het uitwerken van ideeën voor een zogenaamde Professional Learning Community (PLC) voor het WTC-veld.  SciCom NL heeft opgetreden als opdrachtgever. Tijdens deze bijeenkomst worden de ideeën gepresenteerd, die samen met de opleidingen binnen SciCom NL verder zullen worden uitgewerkt.

Matchmaking Tool ScienceOnline Leiden

ScienceOnline Leiden is een open community over wetenschap en online communicatie voor wetenschappers, journalisten, studenten, docenten, kunstenaars, communicatieadviseurs en fans van wetenschap. Deze diversiteit levert frisse ideeën op. ScioMatch moet een nieuwe professionele datingservice worden, waar het draait om ideeën. In een van de workshops gaan we bedenken hoe zo’n service eruit kan gaan zien.

Programma vrijdag 13/02/2015

10.30 - 11.00      Ontvangst, koffie /thee
11.00 - 12.30      Plenaire sessie
    Welkom SciCom NL
    Pitches van de zeven universiteiten
    Presentaties over PLC’s in de wetenschapscommunicatie
12.30 - 13.30      Lunch en posterpresentaties van studenten
13.30 - 15.30      Workshops
15.30 - 17.30      Matchmaking-event / borrel

Deelname is gratis. Na inschrijving volgt nog een mail met uitgebreid programma en alle locaties.
Voor meer informatie: Secr-SEC@tudelft.nl of Caroline Wehrmann c.wehrmann@tudelft.nl.

Terug naar het overzicht
Welkom bezoeker
Login vergeten?
Wachtwoord vergeten?