SciComLab Boo(s)tcamp 2.0 – Mindset House - Programma
LET OP: locatie is gewijzigd, en is geworden Universiteit Utrecht, Buys Ballotgebouw, zaal BBG3.08

Het precieze programma maken we zo snel mogelijk bekend. Globaal mag je rekenen op:

Inloop 12.00-12.30 (lunch not included)
Luister- en (vooral) werksessies, met twee korte pauzes tussendoor 12.30-17.00
Borrel 17.00-18.00
 
Het Mindset House (MSH) is een van de resultaten van het Boostcamp van vorig jaar. Het is het begin van het antwoord op de vraag wat er moet gebeuren om de wereld om ons heen (de praktijk) te verbinden met de wetenschap.
Jouw rol als WTC’er wordt hierin steeds belangrijker. Jij kunt met het MSH een omgeving creëren waarin de betrokken partijen met elkaar in gesprek gaan om een probleem op te lossen, een vraag te beantwoorden of een maatschappelijke kwestie te adresseren of wat al dies meer zij…
Afhankelijk van de vraag - en daarmee ook het antwoord - biedt het MSH de plek waar het communicatieproces plaatsvindt. Daarbij is het uitgangspunt nadrukkelijk dat ‘communicatie het winnen van het vertrouwen van de ander is’, en spreken we van vakmanschap. En daarmee nemen wij afscheid van het zenden of verkondigen van de boodschap en dat WTC alleen een vakgebied is.
Terug naar het MSH. Als WTC’ers het hele beantwoordingsproces kunnen faciliteren, levert dit een helderdere boodschap op én minder ruis op. Immers, vertrouwen en betrokkenheid liggen dichtbij elkaar! Het MSH moet jou als WTC’er/facilitator de omgeving bieden waar het beantwoordingsproces kan plaatsvinden. Hoe duidelijker, hoe veiliger. Hoe veiliger, hoe innovatiever. Zo wordt WTC een strategisch middel om het (wetenschappelijke of valorisatie-) doel te bereiken!
Op dinsdagmiddag 2 juli 2019 (van 12 tot 17/18 uur) kun je je eigen vermogen inzetten om met een groep te bedenken hoe dat MSH eruit ziet (daarbij gebruiken we Vormentaal als methode, en dat alleen al is de moeite waard om een keer mee te maken!): is het een fysiek huis met kamers en een op maat gemaakte inrichting, of iets virtueels, of een spel, of...?  
Wat ‘t is en of dat goed is (meerdere opties ook mogelijk trouwens), zien we aan het eind van de dag.
Help je mee denken en bouwen? Meld je aan!


 
Terug naar het overzicht
Welkom bezoeker
Login vergeten?
Wachtwoord vergeten?